Berlin är huvudstaden i Tyskland och har en befolkning på 3,4 miljoner invånare, vilket gör staden till en av de största i Europa. Skulle man räkna med förorterna till Berlin så skulle invånarantalet stiga till 4,4 miljoner, eller 4 gånger större än Stockholm. Det är också Tysklands största stad till yta och inte bara sett till befolkning.

Berlin hade en stor historisk roll under andra världskriget och åren innan. Mycket av staden förstördes dock under kriget pågrund av flygbombningar i staden och Röda armén intog staden 1945. Berlinmuren är kanske den mest kända delen från andra världskriget som förknippas med Berlin. Muren restes dock inte förrän flera år efter kriget, rättare sagt 1961 då den börjades byggas. 1989 blev sedan året då muren började falla och som sedan resulterade i att de två tyska staterna återförenades.

Berlin har spelat en stor roll i historien och det är inte heller svårt att förstå att det finns mycket att se som är förknippat till just det. Berlin har både sevärdheter och museum som förknippas med detta och kan få vem som helst att ha fullt upp under sin vistelse i Berlin.

Berlin är också en mycket modern stad och har mycket att erbjuda för de som inte vill dyka in i historien. Nöjeslivet med restauranger, barer och nattliv är absolut inget Berlin håller igen med.

För att verkligen fördjupa dig i Berlin så rekommenderar jag att du besöker Berlin Guiden, en reseguide för Berlin. Du hittar deras hemsida på http://www.berlinguiden.com/.